Houtpellets voor een duurzame wereld

Een doordachte energietransformatie

Energiezorgen en klimaatverandering houden de wereld in de eenentwintigste eeuw in hun greep. Langzamerhand komt het einde van de voorraad fossiele brandstoffen in zicht en richt de aandacht zich op vervangende energiebronnen, zoals wind en zon, aardwarmte, nucleaire energie, waterkracht, warmtepompen en biobrandstoffen.

Met al deze beschikbare alternatieven is het zaak om de komende transformatie naar nieuwe energiebronnen goed te overdenken, en deze vervolgens doordacht, verantwoord en met lage kosten door te voeren.

De onterecht negatieve beeldvorming van biobrandstoffen

Van de verschillende alternatieve energiebronnen, heeft elk voordelen en nadelen. Zo heeft windenergie het nadeel dat het geen betrouwbare energiebron is, zelfs niet in ons winderige land en is zonne-energie alleen overdag een volwaardig alternatief. De langetermijneffecten van aardwarmte zijn nog niet volledig onderzocht, maar ook deze energiebron lijkt belangrijke ecologische nadelen met zich mee te brengen. Nucleaire energie was ooit een veelbelovende technologie, maar is op dit moment, door de eraan klevende risico’s, geen geloofwaardig alternatief meer. Waterkracht is een betrouwbare, eeuwenoude energiebron, maar de potentie ervan in ons platte land is gewoonweg te laag. Het principe van de warmtepomp is interessant en veelbelovend, maar implementatie ervan vereist een flinke investering die niet iedereen kan betalen. Biobrandstoffen hebben geen belangrijke nadelen, maar zuchten onder een onterecht negatieve beeldvorming.

Pellets: duurzame energie en geldbesparing in één

Biobrandstoffen zijn er in vele soorten en maten. Denk maar aan biodiesel en bio-ethanol. Een van de belangrijkste, en best verkrijgbare, biobrandstoffen is houtpellets. Dit zijn korreltjes van samengeperst hout- en zaagafval. Voordelen van deze pellets zijn:

  • brede verkrijgbaarheid;
  • lage prijs;
  • hernieuwbare energiebron;
  • hoge calorische waarde;
  • CO2-neutrale verbranding en;
  • duurzame productie

Doordat hout een 100% hernieuwbare en CO2-neutrale energiebron is, zijn er geen klimaateffecten verbonden aan het gebruik van pellets. De bijkomende reductie van gas verbruik levert daarnaast een aantrekkelijke besparing op.

Pellets in female hands-selective focus on the heap and hand

Pelletkachels voor schone energievoorziening van alle soorten gebouwen

Pelletkachels zijn er in vele formaten. Zo zijn er pelletkachels voor het verwarmen van een woonkamer, voor de vervanging van je centrale verwarming en voor verwarming van grotere objecten, zoals kantoorgebouwen, fabriekshallen en agrarische stallen. De populariteit van pelletkachels is niet verwonderlijk, want pelletkachels zijn duurzaam, goedkoop, uitermate efficiënt en door de reductie van je gas verbruik bespaar je jaarlijks een significant bedrag. Een van de belangrijkste leveranciers van pelletkachels van hoge kwaliteit en dé specialist in installatie en onderhoud ervan is installatiebedrijf Brouwer. Zoek je informatie over de toepassing van pelletkachels, wil je de goede verbranding van de pellets optimaliseren of wil je een pelletkachel kopen? Dan is Brouwer installatiebedrijf het adres voor je. Door jarenlange ervaring heeft Brouwer veel expertise opgebouwd op dit gebied. Dit heeft ook geleid tot de oprichting van de webshop HoutpelletsXL. In deze webshop komt alle kennis samen die Brouwer door de jaren heeft opgebouwd over inkoop, productie, opslag en verkoop van pellets.

HoutpelletsXL de betrouwbare leverancier van pellets

Als een volledige dochter van Brouwer installatiebedrijf, heeft HoutpelletsXL een naam hoog te houden als betrouwbare leverancier van pellets voor pelletkachels. Je kunt er op vertrouwen dat de pellets van HoutpelletxXL geen chemische stoffen of lijmresten bevatten, alleen hout, hout en nog eens hout, om een goede verbranding van de pellets te garanderen. De pellets van HoutpelletsXL zijn van hoge kwaliteit, dus als je pellets wilt kopen, kom dan naar de webshop van HoutpelletsXL!