De beste pellets voor de beste prijs

Een stille energietransformatie

Terwijl de overheid miljarden investeert in windmolenparken op zee, de hoeveelheden te winnen gas uit de gasvelden van Groningen steeds lager worden vastgesteld en de media luidkeels berichten dat de doelstellingen van de klimaatakkoorden van Parijs niet worden gehaald, voltrekt zich een stille energierevolutie in ons land. Buiten beeld kiezen steeds meer mensen voor pelletkachels. Steeds meer mensen ervaren de kostenvoordelen en milieuvoordelen van pelletkachels. Het vervangen van je cv-installatie en warm-water voorziening door een pelletinstallatie is echt geen uitzondering meer. Deze transformatie van verwarming met gas naar verwarming met pellets brengt het halen van de Europese doelstellingen voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verminderde CO2 uitstoot ongemerkt dichterbij.

Pellets: duurzaam, hernieuwbaar en CO2 neutraal

Maar wat is dat voor een apparaat, zo’n zuinige en duurzame pelletkachel? In feite is een palletkachel een doorontwikkeling van de aloude hout- of kolenkachel, maar in plaats van hout of steenkool, worden deze kachels gestookt met houtpellets. Dit zijn korrels van samengeperst, binnenlands geproduceerd, houtafval. Het houtafval wordt onder druk samengeperst, zonder chemische bestanddelen of lijm, dus 100% zuiver hout. Door de talloze toegepaste innovaties zijn deze kachels zo efficiënt geworden dat zeer hoge energierendementen worden behaald. Zo is een geclaimd rendement van 97% geen uitzondering. Dat maakt pelletkachels uitermate energiezuinig. Nog interessanter is de gebruikte brandstof: de pellets zijn namelijk 100% hernieuwbaar en CO2 neutraal. Voor elke gebruikte boom wordt een nieuwe boom gepoot en de bij de verbranding vrijgekomen C02 wordt gedurende de groei weer opgenomen door de nieuwe boom. Dat maakt pellets als brandstof uitermate milieuvriendelijk, duurzaam, hernieuwbaar en CO2-neutraal.

Expertise in pellettechnologie

Door de sterk gestegen vraag naar pelletkachels de afgelopen jaren, is het aantal aanbieders flink gestegen. Dat is een prima ontwikkeling, want door concurrentie stijgt de kwaliteit en daalt de prijs. Helaas levert niet elke nieuwe aanbieder de kwaliteit die verwacht mag worden. Het is daarom van belang om goed te letten op het trackrecord van de betreffende aanbieders. Zo is installatiebedrijf Brouwer uit Hillegom door de jarenlange ervaring met het installeren en onderhouden van pelletkachels een van de meest gerenommeerde leveranciers van ons land. Brouwer heeft zijn sporen verdiend op het gebied van verwarmingsinstallaties van particuliere woningen, bedrijfsgebouwen en stallen. Recenter heeft Brouwer de vervanging uitgevoerd van gasgestookte cv-installaties door pelletgestookte installaties. De opgebouwde expertise maakt Brouwer een belangrijke aanbieder van pellettechnologie op de markt van milieubewuste particulieren en bedrijven. Dus voor een pelletkachel, cv-installatie of warm-water voorziening op basis van pellettechnologie ga je naar installatiebedrijf Brouwer.

houtpellet-informatie

Pellets bij HoutpelletsXL

Naast het adviseren, installeren en onderhouden van palletinstallaties richt installatiebedrijf Brouwer zich sinds kort ook op het leveren van de houtpellets zelf via de webshop HoutpelletsXL. Deze ontwikkeling past in het streven van installatiebedrijf Brouwer om kwalitatief hoogwaardige pellets te kunnen garanderen, die kunnen worden gebruikt in moderne, geavanceerde pelletkachels voor een nóg beter resultaat. Voor de allerbeste pellets, tegen de beste prijs ga je dus naar HoutpelletXL.

De aangeboden pellets onderscheiden zich door de uitstekende, constante kwaliteit en een lage prijs. De kenmerken van de pellets zijn:

  • hoog rendement;
  • lage asproductie;
  • ideaal vochtgehalte en;
  • voldoen aan de EN+ A1 norm