Duurzaam stoken met houtpellets van HoutpelletsXL

Prettig verwarmen, prettig besparen

Heb je een pelletkachel of denk je erover om er eentje aan te schaffen? Dan ben je bij HoutpelletsXL aan het goede adres. Want HoutpelletsXL levert de beste pellets voor een prima prijs. Om heerlijk te kunnen genieten van een sfeerverhogend vuur in je energiezuinige pelletkachel en van de comfortabele warmte die deze kachel verspreidt. Zo wordt je woning lekker warm en kun je een flinke reductie van je gasverbruik realiseren. Nog nooit was energiebesparing zo prettig.

Kwaliteit betaalt zich uit

Om een optimale reductie van je gasverbruik te kunnen realiseren is een goede kwaliteit pellets essentieel. Bij HoutpelletsXL gaan hoge kwaliteit en lage prijs hand in hand. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van hoogwaardige pellets, zoals:

  • Minder restproduct;
  • Schonere verbranding;
  • Minder onderhoud aan rookkanaal en;
  • Meer warmteproductie

Dus met de hoogwaardige pellets spaar je het milieu, heb je minder werk aan het onderhoud van je pelletkachel en heb je minder kosten. Zo heeft kwaliteit een duidelijke meerwaarde.

Hoeveel bespaar je met pellets in plaats van gas?

Dat het stoken van pellets sfeerverhogend is, is een prettige bijkomstigheid, maar niet de hoofdzaak. Het allerbelangrijkst is dat met een pelletkachel jaarlijks op een uitermate duurzame manier een behoorlijk bedrag kan worden bespaard op de energierekening. Om een indruk te geven van de mogelijke besparingen: pellets van goede kwaliteit hebben een calorische waarde van ongeveer 10 kW/u per 1,8 kg pellets, terwijl aardgas een calorische waarde heeft van 10 kW/u per kubieke meter. Een kubieke meter gas kost 64 cent, terwijl een kilogram pellets ongeveer 30 cent kost. Om een calorische waarde van 10 kW/u te krijgen, worden dus pellets ter waarde van 54 cent verstookt. Dat is dus 10 cent winst per 10 kW/u. Uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 20.000 kW/u levert dat een aantrekkelijke jaarwinst op van 200 euro! Nog aantrekkelijker wordt het als het hele huis door pelletkachels wordt verwarmd en ook de warmwatervoorziening wordt geregeld door een pelletkachel. In dat geval kan de gasaansluiting worden opgezegd. Dan wordt ook nog bespaard op vastrecht en netwerkkosten en loopt het besparingsbedrag op tot boven de 850 euro!

pellets-verwarmen

CO2-neutrale energievoorziening

De pellets van HoutpelletsXL zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout uit de bossen van de Belgische Ardennen van verschillende soorten bomen. Uit het zaagafval worden onder hoge druk pellets samengeperst, zonder toevoeging van chemische hulpstoffen of lijm. Daarom zijn pellets een 100% natuurlijke brandstof. Elke boom die wordt gebruikt, wordt gecompenseerd door het planten van een nieuw exemplaar. Zo blijft het bosareaal gelijk en zijn pellets een duurzame bron van energie. Doordat de nieuwe bomen tijdens hun groei de CO2-emissie van de verbranding van de houtpellets compenseren, vormen pellets bovendien een CO2-neutrale energievoorziening.

Hoogwaardige pellets van verschillende boomsoorten

Alle pellets van HoutpelletsXL voldoen aan de EN+ A1-normen. Zodat de herkomst en de productiemethode zonder toevoegingen is gegarandeerd. Bij de productie van de pellets worden zoveel mogelijk het zaagafval van gelijke boomsoorten gebruikt. De gebruikte houtsoort is terug te zien in de kleur van de pellets. Lichter gekleurde pellets bestaan uit snelgroeiende houtsoorten, zoals dennenhout en sparrenhout. Deze branden vlugger en produceren minder energie, terwijl de donker gekleurde pellets van eikenhout, beukenhout of andere traag groeiende boomsoorten zijn gemaakt. Deze branden trager en hebben een hogere calorische waarde, zodat u minder pellets hoeft te stoken voor dezelfde opbrengst aan comfortabele warmte.